Selasa, 28 Disember 2010

beruang..

disuatu hari pas balik keje dalam kul 2..b4 gerak balik semban aku g ar carik pengganti arial kete yg ilang tuh.. kang boh and the san lak drive blk semban.. dah ar sorg2.. aku g perodua.. sekali dorg lum bukak.. sbb jumaat dorg bukak lambat (nampak sgt aku amek halfday) haha.. camna ni.. kene carik gak.. xkan nak nyanyi jee senirik.. sore kot sodap xpo.. huhu.. (klu mak taw mesti mak kata.. lam kete zikir dik.. zikir.. jgn nyanyi jeee) sekali ngah tunggu perodua tuh bukak aku pong ternampak lah kodai aksesori kete.. ada kot arial kat ctu (terdetik kat lam hati)..
aku pong drive lah kesana..xjauh dr perodua tuu.. alkisah beruang pon bermula...

Aku: hii.. boss.. ader jual arial kete x?

Pekerja Cina 1: ha.. ada.. ada.. masok dulu..

Pekerja Cina 2: ya.. ya.. kasik masok dulu tgk..

Aku: xpa lah, saya tunggu luar jekk..

Pekerja Cina 2: haha.. alo kakak.. u kelawak laah.. (kelakar)

Aku: kenapa pulak?? (muke pelik..da lah dia kata aku kelawak)

Pekerja Cina 2: arial kete pon bleh ilang.. sapa ambek... taw ke xtaw?

Aku: huhu.. klu saya taw dah saya pukul org tuh.. apa lah soalan...

Pekerja Cina 1: kakak.. ada ni je.. rm63.. mau ka?

Aku: uikss.. mahal ke? huhu.. xder bajet lor.. nanti lah dapat gaji saya amek.. okeeh? (sambil wat gaya tgn "OK")

Pekerja Cina 2: haha.. kakak u conel lah macam beruang

Aku: erkk~~ (aku beruang? beruang ke aku?)

Pekerja Cina 1 n Pekerja Cina 2 berckp2 dalam bahasa cina.. yg bermaksud "lu mau cakap apa? apa pasal beruang..or lu mau ckp itu mcm anak patung beruang (teddy bear)???"

Aku: ok lah xpa... xda kan.. saya balik dulu..

Pekerja Cina 1: kakak.. sowee lor.. itu bdk mau ckp u mcm teddy bear.. bukan beruang itu minatang...

Pekerja Cina 2: ya ya.. sowe kakak.. hihiii..

Aku: xpa.. beruang ke teddy bear ke sama jee.. bsar jugak..
ok yee thankss...

Huhuhu.. masaalah tol..!! aarggh.. makin nekad nak kocik kan bdn supaya x sama size ngan beruang dah.. huhu...

4 cakap-cakap:

apau berkata...

kah3, ko mmg beruang meng

: : memeng : : berkata...

ahh kau.. saja mengiyakann

Lady Giggle berkata...

wahkakakakakakaka...

lu comel macam beruang la dik..

: : memeng : : berkata...

huh.. akak tuh kakak beruang.. kan akak kakak saya.. haha

Catat Ulasan