Ahad, 20 Februari 2011

pertunangan yang tak dirancang.. :)

tengah2 aku syok merajuk.. tetibe abg ipar call, kata ada org nak jumpa.. terkejut gakk..
pastuh sambil tunggu tuh, aku pun duk kat sofa tgk tv.. tetibe dtg seseorg ni terus duduk sebelah aku dan peluk.. aku pun balas pelukkan dia.. rindu nyee.. mcm lama xjumpa.. baru jek 2 3 hari gaduh.. hahaha.. sekali.. tgh duduk2 borak2, mak, ibu, sume sedara mara, kawan2 yg ada sibuk dah bincang pasal tunang+kawen.. aku pun senyum2 ngan dia.. almaklumlaah.. x lama lagi akan bersatu..

org2 lain sibuk2 ngan perbincangan, aku ngan si dia duk sibuk citer2 cinta kami.. mcm na leh kenal.. leh jatuh hati.. haha.. malas nak tlg lah kata kan.. hahahaaha...

tgh syok borak2 ngan si dia.. tetibe phone dia ringing.. triit.. triit.. triit..
sebelum ni.. dia ckp phone selamba jek sebelah aku.. ni tetibe mcm ada sesuatu yang di rahsiakan.. hurm.. curiga.. tapi aku cool jek..

sbb lama sgt dia borak ngan manusia yang call td, aku pun nak blah laah.. x der mood dah nak bermadu asmara di bawah pohon asmara.. huhuu.. sekali dia tarik tangan aku.. peluk aku erat.. mcm taw aku nak majok lagik... hahaha.. dia kata boss dia yg kol.. hmm layan jek laah..

kami jalan2 lagik kat sekeliling umah, duk sembang2.. mcm org dah kawen plak.. duk peluk2.. huhu.. apa nak buat.. rindu.. kan.. pastuh dgr org dalam umah panggil tlg2 apa2 yang patut..
kena wat teliti, supaya majlis gemilang ni berjalan lancar hendaknya.. insyaAllah..

so, dah deal.. lagi sebulan lebih majlis aku tuh.. si dia akan balik bekerja.. sbb ni cuti hujung minggu.. aku pun balik keje balik.. menanggung rindu jek laah.. naseb HP ada 3G.. mcm ni upa nya rasa kan.. berdebar2 nak kawen.. mcm2 rasa.. hahahahaha... pengalaman...

hari berganti hari.. hujung minggu berkunjung lagi.. sekali lagi aku balik kg nk tlg2 apa2 yang patut.. dr pagi wat itu ini.. si dia xleh balik.. keje.. keluarga mertua sume ada.. yelah.. kami wat 1 majlis jek.. sonang katanyaa.. :)

malam tuh.. si dia call.. ckp2 pasal sayang lah.. rindu laaah.. saja jual mahal ckp x rindu.. wahahaha.. padahal.. kan.. kan... sambil ckp sambil cium2 bau tshirt dia.. hahaha

dah abeh borak2, aku mintak izin nak tdo.. letih nyeeee... tp sebelum tuh g dapur dulu nak minum air.. haus.. lama sgt2 borak.. mata da ngantok.. jalan pun lalok2..
sekali......gedebuk...!!! sakit nyee jatuh... uhuhu...

aku pun bangun.. malas nk bising2.. tgk jam dah kul 4.. kesat2 mata.. ngeliat ngeliat...
upe2 nye aku mimpi td.. hahahahaha.. letih aku bgn pg tuhh.. tros g amek air smayang.. basuh muka..

bila da terjaga mula wat aku byk pK.. huhuhu.. ye laah.. mmg lah mimpi mainan tdo.. harap mmg mainan tdo lah... sbb org yang menjadi bakal suami aku tuh, aku x pernah ada apa2 pun ngan dia.. cume rakan sekerja yang bernama FFS.. huhu.. pelik aneh sume ada.. oh tidak laah... sbb dia da berpunya.. dan aku tidak bersedia utk sume di atass.. ngeeh~~~

klu lah dia taw aku mimpi dia, sedangkan.. aku mmg x pk pasal dia.. mati aku kena gelak..

huhu.. apa2 pun.. aku yakin.. mimpi tuh hanya mimpi kosong.. kan..? kan..? kan..?

adeshhh...~~~ kawen tuuh.. takut weh... huhuu..

sekian..~~ jgn marahh haa.. itu lah hakikat sebuah kehidupan.. uhuhu

10 cakap-cakap:

tiang86 berkata...

cantek meng... mmg power.....

: : memeng : : berkata...

huhu.~~ nk wat camno.. mimpi je Bigg Guy..

2lunk berkata...

huhuhuhuhuhu sedap mmbaca rupanya mimpi jorr

Lady Giggle berkata...

rase nak lempang laju-laju..

this is a story about a girl... berkata...

sabar kak long.tak lama lagi la tuh...

alieavea berkata...

dan sebenar nyer aku tak paham aper ko tulis neh...

Tanpa Nama berkata...

bleh dperbaiki lg cerita dh a tpi plot tu kne jge sikit....

Tanpa Nama berkata...

meng2 juga ni x abih2 mimpi kawen ehhhhhhhhh.hahahhaa.jom kawen.

Apau berkata...

i like, hahaha. mmpi pnuh mkna trsepit tu meng

Tanpa Nama berkata...

patut la lately ni dok senyum & monyok sensorang

Catat Ulasan